ITC-terrein Hazerswoude-Boskoop krijgt kleurtje voor Holygreen Festival

Het begin is er voor het Holygreen Festival.© Foto pr

Paul van der Kooij
Hazerswoude-Dorp

Op het ITC-terrein op de grens van Hazerswoude-Dorp en Boskoop barst vrijdag voor de derde keer het Holygreen Festival los. Om dat groene festival een passend decor te geven, gaat de organisatie het terrein de komende dagen van veel groen voorzien.

Het festivalterrein aan de Denemarkenlaan 9 opent om 16.00 uur de deuren. Direct daarvoor is op nummer 11 dan de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij, Plantarium 2019, afgesloten.

Dat is niet toevallig: het festival is mede bedoeld om de beursbezoekers een relaxed einde te bieden. Tegelijk biedt het sponsors de kans om bezoekers, maar ook jongeren uit de buurt, nog eens te laten zien wat je met groen allemaal kunt doen. Ook gaat graffiti artiest Ruud Kooger aan de slag met biologische verf.

Vorig jaar legde een forse regenbui het festival een half uur stil. Ditmaal zijn de vooruitzichten een stuk zonniger.

Ed Vos, Marijn de Jong en DJ Raymundo trappen af op de Mainstage en de Omloop, een band uit Boskoop, in de Groene Kroeg. Ze hadden de Holy Battle gewonnen, waarbij de deelnemers muziek toestuurden en bezoekers via social media aangaven wie ze willen terugzien.

Ook The Partysquad, Lady Bee, Dirrty Berry, Moombahteam, de Bijtels, Los Banderos en DJ Mivo treden op. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.