Heel Leiden moet het weten: Deksels stopt helemaal niet

Loman Leefmans
Leiden

Het gerucht blijkt zo hardnekkig dat er een speciale verklaring voor nodig is om het te ontkrachten. Dat is het geval bij het Leidse lunchcafé Deksels aan de Diamantlaan. „In de hele buurt gonsde het dat we gingen sluiten”, vertelt een woordvoerster. „En dat is helemaal niet zo.”

Deksels is een bijzondere horecagelegenheid, in de wijk Morskwartier. Het werd zes jaar geleden geopend als lunchcafé waar regiogenoten met een verstandelijke beperking aan de slag konden. Verder is het een opleidingsplek van waaruit medewerkers naar de reguliere horeca doorstromen. Met die formule wist Deksels in korte tijd een aanzienlijke bekendheid te verwerven.

„Maar de fietsenhandel naast ons is onlangs verdwenen. Die zaak is niet opgeheven, maar gewoon verhuisd. Toch denken veel mensen uit de buurt dat wij dan ook moeten vertrekken. Wat het gerucht versterkt, is dat de gemeente allerlei plannen heeft voor de wijk en vooral voor het winkelcentrum verderop aan het Diamantplein.”

De leiding en medewerkers van Deksels konden praten als Brugman, maar de roddel bleek onuitroeibaar. Daarom is nu noodgedwongen een verklaring opgesteld die onder meer op de wijkwebsite Morsetekens is verschenen. ’Er is geen sprake van een sluiting. Deksels is erg succesvol en heeft voldoende perspectief om door te gaan.’

Woningcorporatie Portaal bevestigt dat laatste desgevraagd. Een woordvoerder schrijft: ’Er is geen sprake van dat ze van ons weg moeten. Wij zijn blij met de maatschappelijke invulling die Deksels geeft aan deze locatie. Niks aan de hand dus.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.