Koningin Julianabrug in Katwijk tien maanden dicht

De Koningin Julianaburg in Katwijk.
© Archieffoto
Katwijk

De Koningin Julianabrug in Katwijk gaat volgend jaar tien maanden dicht voor een grote opknapbeurt. Verkeer moet van maart tot december 2020 omrijden.

De brug over het Uitwateringskanaal, onderdeel van de drukke Biltlaan, moet onder flinke tijdsdruk geschikt worden gemaakt voor de komst van R-Net, een snelle busverbinding tussen Katwijk en Leiden.

De noodzakelijke verbreding van de rijstroken betekent dat alleen de fiets- en voetpaden aan de oostkant van de brug overblijven. Daar komt wel een drie meter brede groenstrook voor terug, om de natuur in Katwijk een handje te helpen.

Om tijdens de werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug chaotische taferelen op de omleidingsroutes te voorkomen, heeft het gemeentebestuur besloten de opknapbeurt van de Rijnstraat gedurende die periode stil te leggen. Die doorgaande route in Katwijk aan den Rijn kan dan dus gewoon worden gebruikt.

De Rijnstraat krijgt een dorpser karakter. De maximumsnelheid wordt verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur en de weg krijgt uitstraling die beter past bij het historische karakter van de dorpskern. Het gedeelte van de Molentuinweg tot en met de Turfmarkt gaat vóór maart 2020 op de schop, het stuk tot aan de Callaoweg na december 2020.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.