Leidse roeiers uitstekend gestart

Ottensheim

De vier Leidenaars die zondag voor het eerst van start gingen bij de wereldkampioenschappen in Ottensheim, zijn goed begonnen.

Drie van hen wonnen zelfs hun voorwedstrijd. Skiffeur Stef Broenink plaatste zichzelf daarmee rechtstreeks voor de kwartfinale. De roeier van Njord maakte het verschil na 500 meter toen hij aan de leiding kwam. Daarna kwam de rest er niet meer aan te pas.

De Italiaan Simone Martini eindigde als tweede op ruim vier seconden achterstand. ,,Het verbaasde mij in het begin dat hij zo hard ging, maar na 1000 meter kon ik de race goed controleren. Op het laatste stuk was de vaart er bij mij zelfs wel uit”, vertelde hij na afloop.

Belangrijke tik

Ook Karolien Florijn en para-roeister Annika van der Meer wonnen hun race. Florijn deelde met haar vier-zonder-stuurvrouw een belangrijke tik uit aan grote concurrent Denemarken. In een goed opgebouwde race bedroeg het verschil op de finish maar liefst 3,5 seconden.

In de andere voorwedstrijd was alleen het sterk geachte Australië sneller dan de Nederlanders. Wereldkampioen in de gemengde dubbel-twee Annika van der Meer won zoals verwacht zonder problemen de voorwedstrijd met haar partner Corné de Koning.

Hoewel Boudewijn Röell de enige Leidenaar was die zijn race niet winnend kon afsluiten, kon ook hij tevreden terugkijken. Met zijn vier-zonder-stuurman eindigde hij als tweede achter de ongenaakbare wereldkampioen Australië. ,,Het was onze eerste race met deze ploeg, dus een goed begin. De lengte van onze halen kan wel nog wat langer. Als we dat doen, kunnen we nog wat snelheid winnen”, concludeerde Röell tevreden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie