Geert de Snoo dubbel onderscheiden bij zijn afscheid als decaan Leidse faculteit

Leiden

Bij zijn afscheidsreceptie als decaan van de Leidse faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen kreeg Geert de Snoo donderdagmiddag twee onderscheidingen: een gouden speld van de gemeente Leiden en een lintje van Vrouwennetwerk Rise.

De Snoo is per vanaf november directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie. Hij blijft wel als hoogleraar Conservation Biology aan de universiteit verbonden.

De Snoo was sinds september 2012 decaan en wordt (inter)nationaal beschouwd als expert op het gebied van biodiversiteit, milieu en natuurbeheer. De Snoo zocht vaak de samenwerking met de stad en zette zich in voor de promotie en ontwikkeling van de Universiteit Leiden, het Leiden Bio Science Park en de gemeente.

Zo stelde hij de faculteit beschikbaar voor ontvangsten van werkbezoeken. Die inzet beloont de gemeente met de gouden speld, die De Snoo kreeg uit handen van wethouder Paul Dirkse. ,,Nooit deed de gemeente Leiden tevergeefs een beroep op hem’’, aldus de wethouder.

Vrouwennetwerk Rise - het vrouwenplatform van de bètafaculteit - reikte ook een lintje uit: het is eerste in zijn bestaan. Dit omdat De Snoo zich ook zeer inzette voor gendergelijkheid. Hij droeg ook bij aan de totstandkoming van het netwerk en werkte er nauw mee samen.

Meer nieuws uit Leiden