Scheidsrechter had bij Ter Leede in de rust al kunnen affluiten

Mart Spierdijk
Barendrecht

Ter Leede-trainer Steef Roodakkers had er van tevoren nog zo op gehamerd: degradant Barendrecht zou zaterdag volle bak openen, want het moest de valse start van vorige week bij Sparta Nijkerk goed maken. De waarschuwingen van de staf waren helaas gericht tegen dovemansoren.

Het duurde nog geen veertig tellen voor de eerste treffer van de thuisploeg achter keeper Vos de Mooij lag. Op het gesproeide kunstgras gleed centrale verdediger Ben van der Lans weg, waardoor Barendrecht spits Peter de Lange het doelpunt in de schoot geworpen kreeg.

,,Dat is ongelukkig. Wegglijden is in de verdediging al snel fataal. Daarom vind ik het veel erger hoe we daarna reageren’’, vertelde Roodakkers teleurgesteld.

De razendsnelle openingstreffer betekende helaas geen wake-up call voor Ter Leede. Want nog geen twee minuten later liepen de Sassenheimers in een vlijmscherpe counter. Na een kwartier spelen was de wedstrijd zelfs al beslist.

,,Dan kan de scheidsrechter in principe al afblazen, ja. Bij een ruststand van 4-0 probeer je de jongens nog wel te motiveren om positief af te sluiten. Gelukkig is dat nog enigszins gelukt’’, aldus Roodakkers.

Na rust nam Barendrecht gas terug en kon Ter Leede het opbrengen om tot de laatste minuut te blijven werken.

Zo werd de middag, met de eretreffer van Jim Gillissen, inderdaad positief afgesloten. Roodakkers: ,,We moeten ons vasthouden aan het niveau van vorige week tegen VVSB. Met dat niveau kunnen we in deze afdeling meedoen.’’

Barendrecht-Ter Leede 4-1

1. De Lange 1-0, 3. Krolis 2-0, 17. Bakour 3-0, 41. Vorthoren 4-0, 84. Gillissen 4-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.