Handballers van HVV ’70 blijven overeind in heet potje bij Aalsmeer

Hein ten Berge
Aalsmeer

De mannen van HVV ’70 beleefden een roerige competitiestart in de eerste divisie. In en bij Aalsmeer wonnen de Voorschotenaren na een bloedstollende slotfase met 21-22.

Doelman Max van Smirren was de gevierde man door in de slotfase een strafworp te stoppen. Aalsmeer kreeg die strafworp drie seconden voor tijd omdat HVV opzettelijk treuzelde met het nemen van een vrije worp.

Het zag er overigens lang niet naar uit dat het nog zo spannend zou worden. De Voorschotenaren begonnen, ondanks het gemis van drie spelers, sterk en kwamen al snel op een 0-3 voorsprong.

Na zeven minuten moest cirkelspeler Norbert Laernoes geblesseerd naar de kant na een bikkelharde overtreding van de Aalsmeerse verdediging. Thijs Ravensbergen nam de rol van Laernoes goed over en scoorde meteen fraai achter zijn rug langs. Halverwege leidde HVV met 8-12.

In de loop van de tweede helft begon de vermoeidheid toe te slaan. Het ervaren Aalsmeer knokte zich terug tot een punt. Even leek HVV te breken maar daar stak Van Smirren een stokje voor.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.