Karolien Florijn pakt zilver bij WK, brons voor Nicole Beukers

Coen Eggenkamp
Ottensheim

De Leidse roeisters Karolien Florijn en Nicole Beukers hebben beiden een medaille gewonnen bij de wereldkampioenschappen in het Oostenrijkse Ottensheim.

Florijn moest met haar vier-zonder-stuurvrouw na een spannende strijd om het goud met Australië genoegen nemen met zilver. ,,We wilden heel graag langs die Australiërs en bleven het maar proberen. Helaas lukte het niet. Op dit moment baal ik vooral, maar aan de andere kant weet ik dat het ook bijzonder is dat we op het podium staan”, sprak Florijn.

De pas 21-jarige roeister van Die Leythe pakte vorig jaar ook al een bronzen medaille met de dubbelvier, het boottype waarvoor ze dit voorjaar nog voor werd uitgeselecteerd. Die ploeg met Beukers op slag dolf met een miniem verschil van 0,03 seconden het onderspit ten opzichte van Polen. China won in die race het goud met een bootlengte voorsprong.

,,We kwamen in het begin net niet lekker genoeg in ons ritme, daardoor verloren we de aansluiting met China. Voor de rest was het een goede race, al is het balen dat we net zilver zijn misgelopen. Maar ik ben tevreden. Een paar maanden terug lag ik nog in het ziekenhuis met een kapotte rug en nu sta ik op het podium.”

Skiff

Skiffeur Stef Broenink ging lang mee in de top van de mannen skiff, maar kwam uiteindelijk als vijfde over streep. Het verschil met winnaar Olivier Zeidler was slechts 1,03 seconden. ,,Het verschil was zo klein dat ik zelfs maar één finishgeluid hoorde. Heel raar, want ik had wel door dat ik niet had gewonnen. Toen ik naar links keek, zag ik ineens vier andere roeiers.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.