Tedje de Gamer op wereldreis met SBS6

Tedje de Gamer op wereldreis met SBS6
Ted van de Water.
© foto Hielco Kuipers
Leiden

Hij was 33 dagen onderweg, maar moest naar de buitenwereld zijn mond houden. Leidenaar Ted van de Water deed mee aan het programma ’De wereld rond met 80-jarigen’ van SBS6 en keek zijn ogen uit.

Waar productiemaatschappij Talpa meer dan duizend aanmeldingen kreeg van senioren die hun droomreis wilden maken, kreeg Van de Water een uitnodiging. Een medewerker zag het filmpje van de fanatieke gamer op de website van het Leidsch Dagblad en schatte in dat ’Tedje de Gamer’ ook een hit zou zijn voor het programma.

Lees ook: Karate-Tedje (81) is ook leip van gamen [video]

Van de Water had er zo zijn bedenkingen bij. ,,Ik twijfelde, had niet eens een paspoort’’, vertelt hij in zijn tuin in De Morsch. ,,Maar ik kreeg van alle kanten te horen dat ik het moest doen. Ook mijn vrouw zei dat ik gek was als ik het niet zou doen. Zij was ook wel blij dat ze een maandje van me af was, haha.’’

’De wereld rond met 80-jarigen’ beleeft zijn derde seizoen. In het programma hebben acht hoogbejaarden allemaal hun eigen droom: een droom die alleen in het buitenland in vervulling kan gaan. Reisleider is Dennis van der Geest, voormalig topjudoka. Beurtelings staan de deelnemers centraal. Van de Water is in de vierde aflevering aan de beurt.

Lees ook: Tedje de Gamer (81) gaat mogelijk op wereldreis met SBS6

Ted’s ultieme droom kwam uit in Zuid-Korea. Dit land is de bakermat van de taekwondo, iets dat Ted – die jarenlang karate beoefende – een mooie toevoeging vond. De Leidenaar, binnenkort wordt hij 83, spreekt van een onvergetelijke ervaring. ,,Ik ben alleen vijf kilo afgevallen, want dat buitenlandse eten vind ik niks. Alleen bij een buffet, durfde ik iets te pakken. Geef mij maar aardappels, vlees en groente.’’

’De wereld rond met 80-jarigen’ wordt vanaf woensdag wekelijks uitgezonden om 20.30 op SBS6.

Meer nieuws uit Leiden