Door geluiden uit het heelal geïnspireerde musici trappen tour af in Noordwijk

Space Expo in Noordwijk.
© ANP / Marco de Swart
NOORDWIJK

Drie musici gaan vanaf volgende maand op tournee met muziek gebaseerd op golven die recent in de buurt van Saturnus werden opgevangen door de ruimtevaartorganisaties NASA en ESA. Het gaat om accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki, verzameld in trio TRIFID.

"De golven zitten vol ritmes, tonen en harmonieën. Ze zijn opgevangen door de Cassini-Huygens-missie, die zich vooral richtte op Saturnus en de maan Titan", legt Cornelissen uit. Het programma Sounds of Interstellar Space beleeft op 11 oktober de première in Space Expo in Noordwijk. Daarna zijn er uitvoeringen in sterrenwachten, planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten in de rest van het land.

TRIFID speelt meer dan alleen het titelstuk Sounds of Interstellar Space. "We beginnen de optredens dichtbij onszelf, op aarde. Via Google Earth zoomen we in op de plek waar we ons op dat moment bevinden. Van daaruit nemen we het publiek mee op reis tot ver buiten de rand van ons zonnestelsel. Sprekers vertellen over de sterren, planeten en de fenomenen achter de composities. Wij muzikanten laten onze interpretaties klinken."

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.