Acht maanden lang Popupclub in oude In Casa

© Archieffoto

Laura Heerlien
Leiden

In Casa swingt weer vanaf 13 september: de voormalige Leidse discotheek is de komende acht maanden het domein van de Popupclub.

In principe verhuist de club daarna weer naar een andere stad. „Wanneer je als ondernemer iets begint, dan loopt jouw club, of bijvoorbeeld restaurant dat eerste jaar vaak erg goed en daarna loopt het terug. Dus bedachten we: kunnen we daar niet op inhaken, op het hoogtepunt stoppen en weer verder kijken?”

’We’ zijn Tedje Fliers en Daan Erisman van marketingbureau Speak Easy Agency. Samen met evenementenorganisatie MEB events is het idee tot stand gekomen. Erisman: „Samen hebben we inmiddels heel wat festivals in Nederland georganiseerd, maar een club hebben we nog nooit geopend, dus wat dat betreft is het spannend. We kennen het verhaal van In Casa inmiddels goed. Het was dé discotheek van Leiden, die helaas een wat slechte naam kreeg. Vechtpartijtjes... echt gezellig was het er niet meer, heb ik begrepen. Die gezelligheid willen wij terugbrengen. We richten ons op twintigers en dertigers. Er komt een karaoke-zaal en een ruimte waar je kunt gamen. Op vrijdag en zaterdag worden er feesten georganiseerd, denk aan bijvoorbeeld Rewind, Happy Feelings en Terug naar Toen. Oh en ook leuk om te noemen: op 2 oktober treedt Kris Kross op.”

Discotheek In Casa sloot eind december 2014 de deuren, na twintig jaar. De crisis, het rookverbod en strengere alcoholregels waren hier debet aan. Doodsteek was volgens vorige eigenaar Leo Kamphues de ’valse concurrentie’ van poptempel Gebr. de Nobel, die aan de overkant van de straat geopend werd.

In Casa is de afgelopen jaren nog wel gebruikt voor feestjes. Ook probeerde Kamphues andere bestemmingen voor het pand te vinden, maar zonder resultaat.

Uitbijlage: ’Popupclub wordt ook een optische ervaring’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.