Bekooij leidt Quick Boys naar eerste driepunter

Door Nick Verwoerd
Katwijk

Quick Boys heeft de eerste zege in de tweede divisie binnen. De formatie van coach Edwin Grunholz klopte zaterdag in eigen huis Jong FC Volendam met 3-1. Tommy Bekooij had een groot aandeel in de Katwijkse zege. Hij tekende voor een hattrick.

Voor de flankspeler, terug op Nieuw Zuid na een verblijf van vier seizoenen bij VVSB, was de ontmoeting met de wijdbroeken de eerste in competitieverband. Een hamstringblessure hield hem eerder aan de kant. Naast Bekooij maakte Martin van Eeuwijk zijn debuut in de basis-elf.

Lees hier meer: Tommy Bekooij viert rentree op Nieuw Zuid met hattrick [video]

Het creatieve duo manifesteerde zich meteen. De door Van Eeuwijk weggestuurde Bekooij werd na een kwartier in het strafschopgebied gevloerd en voltrok daarna zelf vanaf de stip het vonnis: 1-0. Volendam zocht vervolgens naar een antwoord, maar stuitte steeds op goalie Paul van der Helm.

Na de pauze trok Quick Boys het initiatief weer naar zich toe. Met succes. Eerst schoot Bekooij een vrije trap fraai in de bovenhoek en even later reageerde hij attent op een steekpassje van Van Eeuwijk. De gasten deden daarna via een door Roy Tol benutte strafschop nog iets terug: 3-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.