Weer loopt Alphense Boys in de counter

Meppel

Een bekend probleem stak zondag de kop op bij Alphense Boys. Net als vorig seizoen zo vaak het geval was, zag de verdediging van Alphenaren er bij een counter van MSC niet goed uit. Het kostte de ploeg van Hein van Heek kostbare punten al vroeg in het seizoen: 2-1 verlies.

Twee kansen kreeg MSC voor rust. De eerste pakte keeper Tim van der Linden nog. De tweede ging er al binnen een kwartier wel in. Hoewel Alphense Boys de hele wedstrijd een overwicht had op het veld, leidde dat tot bitter weinig kansen. Van Heek: „MSC had een muur opgetrokken, waar we niet doorheen kwamen.”

Na rust zette zijn ploeg veel meer druk. Van Heek had continu het gevoel dat de wedstrijd zou kantelen. Zeker nadat Richard Barahilia namens de thuisploeg snel na elkaar twee keer geel had gekregen. ,,Dan denk je: mooi, er komt meer ruimte voor ons’’, aldus Van Heek.

Het was echter opnieuw Matthijs Hensens die het publiek in Meppel liet juichen, dit keer na een vrije trap van veertig meter afstand. Van Heek: „Iedereen verwachtte een voorzet. In plaats daarvan ramde hij die bal keihard in de kruising.”

Vlak voor tijd maakte Kees Tol de aansluitingstreffer. Alphense Boys was daarna nog dicht bij de gelijkmaker. Twee keer zelfs. Cem Sahin mikte vlak naast en daarna kopte Thijs Hoogenboom op de kruising in plaats van erin.

,,Helaas. We hebben schade opgelopen al vroeg in het seizoen. Niet omdat zij beter waren, maar omdat we het zelf niet goed hebben gedaan. Net als vorig seizoen stond onze restverdediging niet goed, waardoor zij konden counteren”, aldus Van Heek.

MSC-Alphense Boys 2-1

14. Hensens 1-0, 76. Hensens 2-0, 90. Tol 2-1.

Rode kaart: Barahilia (2x geel, MSC).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.