VVSB kan eerste driepunter van het seizoen bijschrijven

Lulinho Martins neemt namens VVSB het doel van Excelsior ’31 onder vuur.
© Foto Orange Pictures/Albert ten Hove
Rijssen

VVSB heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Bij Excelsior ’31 boekten de Noordwijkerhouters een terechte 0-2 overwinning.

Ten opzichte van het gelijkspel van vorige week tegen DOVO kwam VVSB in nagenoeg dezelfde formatie voor de dag. Alleen Justin Valk werd gedegradeerd tot bankzitter. Zijn positie als rechtsback werd ingenomen door Richelo Fecunda, die de eerste twee wedstrijden van de competitie vanwege een blessure niet inzetbaar was.

VVSB startte meteen goed en kreeg in de eerste twintig minuten via Lulinho Martins en Tim de Rijk kansen. Hun beide inzetten belandden vanuit Noordwijkerhouts perspectief aan de verkeerde kant van de paal. Net toen de toeschouwers zich opmaakten voor de rust, was het wel raak. Een lage voorzet van spits Felitciano Zschusschen werd door Rijssenaar Mirko Zwiers achter zijn eigen doelman gewerkt.

In de tweede helft was het aanvankelijk alle hens aan dek bij VVSB en hield doelman Ruben Valk zoals vaker het hoofd koel bij hachelijke momenten. Via uitblinker Frans van Niel (redding doelman) en een kopbal van Tomas Arroyo (paal) kwamen de bezoekers er gevaarlijk uit.

Van Niel stond een kwartier voor tijd aan de basis van de 0-2. Zijn schot kwam terecht op de paal waarna Zschusschen er als de kippen bij was om af te ronden. Het was de eerste treffer van de oud-prof voor de ploeg van trainer Eric Meijers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.