Premium

TOP verslaat naamgenoot uit Arnemuiden bij start van veldseizoen

Korfbal

TOP/SolarCompleet won in Arnemuiden van TOP: 14-18. De ereklasser uit Sassenheim had meer moeite met de regen en de wind dan met de tegenstander.

Coach Jan Niebeek liet drie van de vier internationals beginnen, alleen Barbara Brouwer bleef de hele wedstrijd aan de kant. Zijn ploeg nam door een tussensprint van 4-4 van 4-8 de leiding, maar de thuisclub kon tot 8-10 aanklampen.

Vervolgens besliste debutant Tim Flokstra (3) met Jet Hendriks, Sanne Jousma, Celeste Split, Frank Mostard en Nick Pikaar het duel met 10-18. Jousma verzilverde een strafworp die zij zelf had verkregen. In de zaal wordt het een nieuwe regel dat spelers hun eigen strafworp moeten nemen.

Fiks begon het tweede seizoen in de hoofdklasse met een 15-20 nederlaag tegen Dalto. Het achttal van Bas Harland gaf de titelkandidaat in de eerste helft nog aardig weerwerk en bleef tot 6-8 redelijk volgen. Na de pauze (7-11) waren de Oegstgeestenaren niet opgewassen tegen de fysieke kracht en de sterke rebound van hun tegenstanders. Roy Vreeken (6), Ilse Hazekamp, Mart Hortensius en Dominic van Welzen (2) scoorden meer dan eens.

Meer doelpunten

Tempo had geen enkele moeite met De Meervogels en won met 21-10. De nieuwe coach Wouter Blok wil meer doelpunten van de vrouwen en werd met tien treffers meteen op zijn wenken bediend. Elma Schreuder, Rosanne Visscher, Edwin van der Weijde (2), Robin van der Vliet, Rosanne Wolvers en Martin Steenbeek bouwden in de eerste helft na 2-2 al een 11-6 voorsprong op.

Overgangsklasser Pernix won met 18-15 van SDO (K), dat vorig seizoen nog een klasse hoger speelde. De Leidenaars gaven in de eerste helft te veel strafworpen en vrije ballen weg, die hun tegenstanders dankbaar afmaakten (12-10 rust). Zij besloten vanaf 13-14 langer aan te vallen en dat bleek een goede tactische zet. Debbie van Alphen, Sven van Baggum, Cas Lepelaar, Joost Kuipers en invaller Sven Kuipers zorgden voor de doorbraak naar 18-14.

Velocitas was niet opgewassen tegen KVS en verloor met 22-13. De Leiderdorpers werden flink op de bal verdedigd en konden daar moeilijk mee omgaan. Het was veelzeggend dat voor rust enkel Mitchel de Boer en Ivar van Driel drie keer scoorden (10-6). Ook het aandeel van de vrouwen, meestal wel op schot, bleef ditmaal beperkt tot één goal van nieuwelinge Rosa Hüsken.

Sporting Trigon behaalde in de eerste klasse een 17-12 zege tegen ONDO (G). De Leidenaars gingen na een slap begin (3-5) beter verdedigen en liepen prompt door naar 10-5. Mandy Bekooy, Ferry Janssen (2), Danya Kling, Janwillem van der Gugten en Marc Meulenbelt scoorden in deze fase. Ook de nieuwelingen onderscheidden zich, want Sabine Anneeze maakte twee treffers na rust (10-6) en Boyd Ouwerkerk verdedigde sterk.

Tweedeklasser KZ Danaïden boekte een 18-11 overwinning op SDO (V). De Leidenaars startten met zes nieuwelingen onwennig (0-2), maar namen daarna het heft stevig in handen (8-4 rust).

Jasper van der Vos (7) en Marco Blankenburgh (3) waren de grote gangmakers in de score en ook debutanten Ilse Baak en Joey van Oevern begonnen goed met elk twee doelpunten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.