Premium

SJC blijkt met tien man uiterst gevaarlijk

Noordwijk

Eigenlijk baalde hij als een stekker, toen Nigel Hardenberg afgelopen juni vernam dat SJC uit de derde divisie degradeerde. Inmiddels ziet de 25-jarige rechtsbuiten het voordeel van acteren in de hoofdklasse in. ,,Ik kan mijn kwaliteiten laten spreken.”

Dat deed hij zondagmiddag met verve tegen Velsen, zeker aan het einde van de wedstrijd. Niet alleen zijn doelpunt was schitterend (een verre lob over de doelman van Velsen heen). Hardenberg ontpopte zich als handenbinder, die dan weer links, dan weer rechts tevoorschijn kwam en als het wat meer mee had gezeten ook wel drie doelpunten had kunnen maken in plaats van die ene hele mooie.

Toegegeven, het was niet de hele wedstrijd fantastisch wat de speler, deze zomer overgekomen van derde divisionist Odin ’59, liet zien. Datzelfde gold voor heel SJC. Voor rust oogde het spel van de Noordwijkers rommelig en te langzaam. Een aantal keer was Velsen, vorig seizoen kampioen in de eerste klasse, dicht bij een doelpunt. Een kwartier voor de pauze zette Stef van der Zalm SJC toch op 1-0.

,,Voor rust kreeg ik weinig ruimte’’, zei Hardenberg. Dat werd anders nadat beide teams met een man minder kwamen te staan al vrij snel na de rust. Doelpuntenmaker Van der Zalm werd onderuit geschoffeld door Velsenaar Richie Agyapong. Die gaf de Noordwijkse aanvoerder vervolgens ook nog een duw, waarop Van der Zalm Agyapong terug duwde. Er ontstond een opstootje en beide spelers werden met rood van het veld gestuurd.

Van der Zalm strompelde met een dikke enkel naar de kleedkamer. Trainer Florian Wolf: ,,Het was natuurlijk niet slim dat hij terug duwde. Maar ergens snap ik het wel, als je eerst op je enkel wordt getrapt en daarna omver geduwd. Ik had een gele kaart verwacht, geen rode.”

Na het incident werd de wedstrijd een stuk vermakelijker. In eerste instantie kwam Velsen terug, dankzij een blunder van SJC-doelman Bjorn Haggerty. Die liet een rollertje van Patrick Castricum door zijn handen glippen.

Gelukkig voor de verder uitstekend keepende Haggerty besloot Hardenberg de bal even later vanaf een meter of 25 over Yorinn Albers te schieten. ,,Die goal kwam een beetje uit de lucht vallen, letterlijk en figuurlijk’’, zei Hardenberg lachend.

Daarna wist SJC wel raad met de door Velsen geboden ruimte. De Noordwijkers trakteerden het publiek op de ene na de andere aanval. De jonge invaller Wesley Haasnoot was drie keer dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk was het de andere wisselspeler Melvin van Stijn die de tweede Noordwijkse zege in twee wedstrijden definitief binnenhaalde. ,,Het had ook wel 5 of 6-1 kunnen zijn. Maar dat was wat overdreven geweest’’, aldus Wolf.

Hij was met name te spreken over het feit dat zijn ploeg rustig bleef na de rode kaarten en de ongelukkige gelijkmaker. ,,We hebben een jonge ploeg, zeker achterin. Ze kunnen zomaar alle kanten op gaan rennen. Na de 1-1 hebben we het heel goed gedaan.”

Dat vond ook Hardenberg. ,,We hebben de ruimte die ontstond goed benut.’’ Het bevalt hem voorlopig goed bij zijn nieuwe club. ,,Het is even wennen op een lager niveau. Natuurlijk had ik graag in de derde divisie willen spelen. Ik wil zo hoog mogelijk spelen. Maar misschien is het wel goed. Nu kan ik echt belangrijk zijn voor de ploeg. En promoveren is de doelstelling.”

SJC: Haggerty; Lim, Van Breukelen, Groot, Broekhuizen, Hardenberg (90. Frederik), Postma (76. W. Haasnoot), Wijdenbosch, Van der Zalm, Van Nispen (70. Van Stijn), Strojil.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.