Premium

Stad van Leidse Glibber: de laatste feestjes in de buitenlucht

Stad van Leidse Glibber: de laatste feestjes in de buitenlucht
Zwembad Haasbroek als hondenzwemparadijs.
Leiden

Het festivalseizoen begint een beetje op zijn eind te lopen. Ik denk dat Rrrollend Live volgende week zaterdag in park Matilo een van de laatste buitenfestivals zal zijn. We gaan dus weer naar binnen om te genieten van de concerten.

Donderdag luidde de Leidse afdeling van VPRO’s 3 voor 12 het winterseizoen in met hun zevende Clubavond in Gebr. De Nobel. Het leuke van 3 voor 12 is dat elke muziekliefhebber een verslag op de site kan zetten. Bij steeds meer concerten zie je daarom tegenwoordig verslaggevers of fotografen die meewerken aan de Leidse afdeling van 3 voor 12.

De avond werd geopend door de formatie Out of Skin. Tot voor kort trad deze band op met een violist die een mooie combinatie met de harp was. Donderdagavond lieten ze zien dat het zonder violist, maar wel met een elektronische percussionist annex bassist ook heel goed klonk. De tweede band Folvo speelde lekkere Americana.

Stad van Leidse Glibber: de laatste feestjes in de buitenlucht
Reino.

Naast lekker groots swingend uitpakken kon de band ook heel rustige kleine nummers spelen waarbij je een speld kon horen vallen. Als je dat als band kan, dan doe je het goed. De derde en laatste band was Reino uit Haarlem.

Zij zorgden voor een lekkere rock afsluiter van de Clubavond. Vaak hard en rauw, maar het zat vocaal en muzikaal geweldig in elkaar. Een mooie 3 voor 12 clubavond, ik kijk nu al uit naar de volgende avond op 12 december.

Stad van Leidse Glibber: de laatste feestjes in de buitenlucht
Reino.

Ladies Run

De inschrijfgelden van de Leiden Ladies Run gaan elk jaar naar een goed doel. Dit jaar was dat de Stichting Muco & Friends die onderzoek steunt naar taaislijmziekte. De aanvraag om dit jaar voor dit doel te lopen kwam van Tanja Ras, bij haar zoontje Mikai is vorig jaar taaislijmziekte geconstateerd.

Tanja is de laatste maanden in training gegaan om zelf ook mee te lopen. De laatste honderd meter liep ze met haar zoontje op de arm en dan besef je nog meer hoe belangrijk deze stichting en dit doel zijn. Bij Eveline van Koetsveld van Ankeren werd afgelopen jaar borstkanker ontdekt. Na een onzekere tijd en een intensieve behandeling is ze nu op weg naar herstel en wilde al een tijdje iets voor Pink Ribbon doen.

Stad van Leidse Glibber: de laatste feestjes in de buitenlucht
Eveline van Koetsveld van Ankeren met man, dochter en team.

Ze besloot met haar deelname aan de Ladiesrun niet alleen Muco & Friends te steunen maar ook geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Ze liep mee met een team van dertig dames die door giften en sponsorring 2.500 ophaalden. Dit soort spontane acties maken de Leiden Ladiesrun extra waardevol en vooral bijzonder.

Hondenzwemmen

Als we naar de afgelopen week kijken zien we dat de zomer nu echt zo goed als voorbij is, vandaar dat ook de openluchtzwembaden sinds afgelopen weekend gesloten zijn. Zwembad Haasbroek in Zoeterwoude sluit de laatste vijf jaar het seizoen extra feestelijk en speciaal af met het hondenzwemmen. Zondagmiddag mochten honden met hun baasjes komen zwemmen.

Stad van Leidse Glibber: de laatste feestjes in de buitenlucht
Baasjes worden net zo nat.

Honden en baasjes renden over de drijvende matten, sprongen van de kant en zwommen achter ballen aan. Honden die niet echt van zwemmen hielden, speelden met elkaar op de ligweide of in het spartelbadje, kortom het was één groot hondenfeest in het zwembad.

Niet veel mensen kunnen hun hond mee naar werk nemen, zwembadmanager Joop Harland kon zondag het nuttige met het aangename verenigen en nam zijn hond mee naar het zwembad.

Badmeester Wim Siera was tevreden met de ruim honderd bezoekers. Vorig jaar was het wel iets drukker, maar toen was het zonnig en warm en nu koud met zo nu en dan regen. Voor alle honden was er na afloop een zakje voer. Smaakt het goed dan komen ze natuurlijk graag over een jaartje terug.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.