IJsclub Warmond: natuuronderzoek voor skeelerbaan al in 2017 gedaan

IJsclub Warmond: natuuronderzoek voor skeelerbaan al in 2017 gedaan
© Archieffoto ANP
Warmond

De Warmondse IJslub wil komende maandag na wat voorbereidende werkzaamheden echt gaan beginnen met de aanleg van de skeelerbaan. Op 1 november moet die er liggen.

Voorzitter Philip van der Post van de ijsclub gaat ervan uit dat alles volgens schema kan doorgaan ondanks de brief die een groep tegenstanders uit de Merenwijk en de Leidse afdeling van Milieudefenstie naar de gemeente Teylingen heeft gestuurd. Zij betwijfelen ernstig of er wel het, volgens het bestemmingsplan vereiste natuuronderzoek is gedaan in de Veerpolder. Zo niet, dan willen ze dat alle werkzaamheden worden stopgezet in afwachting van zo’n onderzoek. Zo niet, dan stappen ze naar de provincie of zo nodig de rechter om dat af te dwingen, laten ze weten.

Volgens Van der Post is zo’n onderzoek er echter wel degelijk: de ijsclub heeft in 2017 een zogeheten quick scan naar de gevolgen voor flora en fauna laten doen en heeft die inmiddels ook naar de gemeente gestuurd. Het is nu aan de gemeente om te beoordelen of dat onderzoek aan de eisen voldoet.

De ijsclub is op 1 augustus, toen de ledenvergadering groen licht gaf voor de baan, een crowdfundingactie gestart om 16.000 euro binnen te halen. Inmiddels is ruim 4.500 euro opgehaald.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.