Klein plein Haver en Gortbuurt mag rekenen op grote aandacht

© Taco van der Eb
Leiden

Het pleintje tussen de Leidse Haverstraat en Gortestraat wordt opgeknapt en krijgt meer beplanting. Bewoners uit beide stegen die in de buurt van het plaatsje wonen, zijn uitgenodigd om samen met vertegenwoordigers van de gemeente een nieuwe indeling te bedenken. Dat gebeurt komende maandagavond, vanaf 19.00 uur.

Haverstraat en Gortestraat zijn twee stegen die parallel aan elkaar liggen in het wijkje vol wevershuisjes tussen Plantsoen en Levendaal. Tussen de twee stegen ligt een verscholen pleintje, van ongeveer tien bij twintig meter, met een prachtige boom. Het stukje binnenstad is een van de lapjes grond die de gemeente wil vergroenen. Bomen, bloemen en bosschages in plaats van bakstenen.

Voor de vernieuwing is een voorname rol weggelegd voor de bewoners die zijn gevraagd mee te doen aan een schouw. Medewerkers van de gemeente notuleren de opmerkingen. Ook de huidige inrichting van beide stegen komt daarbij aan bod.

Later dit jaar worden de bewoners uit de Haver- en Gortbuurt opnieuw uitgenodigd om een meer uitgewerkt ontwerp te beoordelen. Voor het einde van het jaar moet het pleintje zijn nieuwe inrichting hebben. Dan is het wel de bedoeling dat de bewoners hun eigen geveltuintjes onderhouden en ’boomspiegels adopteren’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.