Premium

BIZ als alternatief investeringspotje voor winkelgebieden Noordwijk

BIZ als alternatief investeringspotje voor winkelgebieden Noordwijk
De Kerkstraat in Noordwijk Binnen.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Noordwijk

De winkeliersverenigingen in Noordwijk aan Zee en Binnen werken aan een alternatief nu er definitief een streep door het ondernemersfonds van Noordwijk is gegaan. Met de oprichting van twee aparte bedrijveninvesteringszones (BIZ) willen de winkeliers alsnog financiering vinden voor vernieuwingen in de winkelkernen.

De vorming van een BIZ is aan strikte voorwaarden verbonden. Zo mag het geld uit dit investeringspotje alleen voor specifieke doelen worden gebruikt, bijvoorbeeld om de leefbaarheid en veiligheid in de winkelgebieden te verbeteren of voor het organiseren van activiteiten. Donderdag worden daartoe zogeheten uitvoeringsovereenkomsten ondertekend door wethouder Roberto ter Hark, de Stichting BIZ Aan Zee en de Stichting BIZ Noordwijk Binnen.

Maar daarmee is het pleit nog niet beslecht. De gemeenteraad moet haar goedkeuring nog aan het plan verlenen en ook komt er een stemming onder de winkeliers. Zij moeten in meerderheid voor de invoering van een BIZ zijn anders gaat het hele feest niet door.

Zijn alle partijen akkoord, dan kunnen de bedrijveninvesteringszones per 1 januari voor vier jaar aan de slag. De gemeente int de heffingen en sluist het geld dan in de vorm van een subsidie door naar de BIZ.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.