Premium

Justitie naar Polen voor getuige doodslag Bodegraven

Justitie naar Polen voor getuige doodslag Bodegraven
Den Haag

Een team van Justitie gaat later deze maand naar Polen om een belangrijke getuige te horen in de zaak van de doodgeslagen man in een woning aan de Weeshuisbaan in Bodegraven. Daar werd op 23 juni 2018 het levenloze slachtoffer aangetroffen. De Poolse getuige zou hebben gezien wat zich in het huis heeft afgespeeld.

Het getuigenverhoor gebeurt op verzoek van de advocaat van Grzegorz K (36) die vastzit voor de dood van zijn medebewoner. Hij zou de man hebben geslagen, geschopt, de keel dichtgeknepen en de mond of keel hebben dichtgedrukt. Maar de verdachte stelt dat hij ’s a avonds alleen een klap heeft uitgedeeld. Het fatale letsel zou in de nacht zijn toegebracht. Het lichaam werd om 12 uur ’s middags gevonden.

De kroongetuige woonde met beide mannen in het huis in Bodegraven. De Pool weigert naar Nederland te komen en daarom heeft Justitie op 23 september met hem afgesproken in een rechtbank in Lukow. Het team bestaat uit de officier van justitie, rechter-commissaris, tolk, griffier en advocaat. Die laatste hoopt dat de man verschijnt. „Hij heeft het beloofd en anders wordt hij door de politie opgehaald.”

De raadsman is benieuwd naar zijn verhaal, omdat hij tot dusver wisselende verklaringen heeft afgelegd over het incident. Het naspeuren van deze getuige heeft de rechtszaak vertraagd, maar op 21 november zal de inhoudelijke behandeling beginnen. De rechtbank trekt er een dag voor uit.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.