Premium

Officiële opening Hudson Katwijk uitgesteld: gemeente wil uitkomst onderzoek afwachten

Officiële opening Hudson Katwijk uitgesteld: gemeente wil uitkomst onderzoek afwachten
Hudson Katwijk.
© Foto Johan Westra
Katwijk

Alles is klaar voor de officiële opening van Hudson Katwijk, het nieuwe restaurant in het oude pand van De Zwaan, toch moet die worden uitgesteld. Vanaf vrijdag gaan de deuren wel open, maar bezoekers kunnen dan alleen eten bestellen, nog geen alcoholische dranken.

De gemeente Katwijk wil eerst de uitkomst afwachten van een zogeheten Bibob-onderzoek naar de vier eigenaars, om er zeker van te zijn dat de vergunning niet wordt misbruikt voor criminele activiteiten. Dat onderzoek neemt nog twee tot maximaal zeven weken in beslag.

Het viermanschap achter Hudson Katwijk had gehoopt dat de gemeente, in afwachting van de uitkomst daarvan, de drank- en horecavergunning zou gedogen. Hun argument: het is al de dertiende vestiging van deze restaurantketen, waarom zouden hier dan ineens problemen ontstaan?

Raymond Mullemeister, Jan de Groot, Marc de Gier en Alain Reestman wezen erop dat zij ook in Leiden een vestiging van Hudson draaiende houden, en daar door het Bibob-onderzoek zijn gekomen. Mullemeister en De Groot zijn ook eigenaar van het Leidse eetcafé De Bruine Boon.

De vier hebben nu schoorvoetend besloten de officiële opening van de Katwijkse vestiging, die op woensdag 18 september gepland stond, uit te stellen. Wel openen zij vrijdag of zaterdag al de deuren van hun restaurant, om te voorkomen dat de tientallen oproepkrachten in de komende weken weglopen.

Dat mag, want de gebruikersvergunning voor het volledig gerestaureerde pand is reeds binnen. Het levert de opmerkelijke situatie op dat de bezoekers van Hudson Bar & Kitchen, zoals de volledige naam luidt, wel eten kunnen bestellen, maar nog geen alcoholische dranken.

De mannen die De Zwaan nieuw leven willen inblazen, na roerige jaren van faillissementen en leegstand, vroegen in juni de drank- en horecavergunning aan. Zij kregen naar eigen zeggen anderhalve week geleden, toen de laatste hand aan het nieuwe restaurant werd gelegd, te horen dat de gemeente een Bibob-onderzoek heeft aangevraagd.

Katwijk kon gisteren niet toelichten waarom daartoe is besloten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.