Roep om plan B voor pand Hudson’s Bay aan Leidse Breestraat

© Archieffoto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Heeft het stadsbestuur al een plan B voor het oude V&D-pand aan de Breestraat als Hudson’s Bay daadwerkelijk vertrekt. En, gaat de aftocht van de Canadese warenhuisketen de gemeente geld kosten?

Dat zijn twee van een hele lijst vragen die raadsleden van CDA, D66, GroenLinks, PvdA en VVD stellen aan het stadsbestuur.

Eind vorige maand berichtten de media dat Hudson’s Bay zich terugtrekt uit Nederland. De berichten zijn niet bevestigd door het Canadese concern dat wordt overgenomen. Daarom wilde GroenLinks-wethouder Yvonne van Delft er vorige week niet over speculeren.

Mocht het warenhuis vertrekken, dan heeft dat voor Leiden zeer nadelige gevolgen, als circa honderd man personeel op straat komt te staan en het beeldbepalende pand tussen Aalmarkt en Breestraat leeg raakt. Liggen de noodplannen al klaar, vragen de vijf partijen, want ’leegstand is het spook van elke binnenstad.’

Heeft Van Delft al overleg gevoerd met pandeigenaar ASR en het Centrummanagement? Is er nagedacht over een, wellicht tijdelijk, pop-up winkelcentrum op de begane grond? De raadsleden werpen ook de vraag op of het warenhuiscomplex een woonfunctie kan krijgen, wat een verstrekkend gevolg voor het winkelbestand zou zijn.

Het stadsbestuur hoopt volgende maand antwoord te kunnen geven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.