Premium

Hans Zandvliet ontketende de Flippo-rage, werd multimiljonair en leeft nu in de bijstand in Leiden

Hans Zandvliet lacht zijn karakteristieke lach op de tennisbaan tijdens een toernooitje op Zuid-West. Ooit had hij zijn eigen tennisbaan bij zijn villa in Wassenaar.
© Foto Taco van der Eb

De Flippo-rage maakte van hem een gefortuneerd man, de kredietcrisis in combinatie met een natuurramp, complicaties na een hartoperatie en een oplichtende verzekeringsagent liet hem berooid achter. Het verhaal met alle ins en outs over het turbulente leven van ondernemer Hans Zandvliet werd opgetekend door Leendert Jan van Doorn. Maandag wordt het boek ’Flippo en het spel om de knikkers’ gepresenteerd.

De kapitale villa Eikenrode met tennisbaan in Wassenaar is verruild voor een sociale huurflat in het centrum van Leiden. Binnen herinneren alleen nog een majestueuze leren bank en een joekel televisie aan zijn leven als multimiljonair. Zijn hond, een donkerbruine Labrador, is zijn beste vriend. Het vriendelijke beest wil graag aangehaald worden. De Flippo’s zitten in een verzamelmap, de 3D-knikkers waarmee hij een nieuwe rage wilde ontwikkelen staan opgesteld op een kastje.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.