Nieuwbouwcomplex op plek van Alphense V&D met naam De Toussaint

Nieuwbouwcomplex op plek van Alphense V&D met naam De Toussaint
Impressie van de nieuwbouw.
© foto ambitus
Alphen aan den Rijn

Op de plek van de voormalige V&D, in de Alphense Van Boetzelaerstraat, komt een nieuwbouwcomplex met 24 appartementen en 1500 vierkante meter winkelruimte. Het plan draagt de naam ’De Toussaint’.

Na jaren van leegstand komt er weer leven op de plek van de voormalige V&D in het Alphense stadshart. Ambitus Vastgoed Ontwikkeling uit Hilversum begint in het voorjaar van 2020 met de bouw van het complex, in opdracht van eigenaar Garbe Institutional Capital Netherlands.

Vooruitlopend daarop houdt het bedrijf op 17 september een informatiebijeenkomst in het oude winkelpand. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen buurtbewoners en overige belangstellenden een kijkje nemen en de bouwers vragen stellen.

De nieuwbouw voorziet in een halvering van het aantal winkelmeters. De oude V&D besloeg een oppervlakte van 3.000 vierkante meter; de nieuwe winkelruimte telt straks 1500 vierkante meter. Rondom de nieuwe gebouwen komen in totaal 32 parkeerplaatsen.

De 24 te bouwen koopappartementen worden gasloos, krijgen warmtepompen en zonnepanelen en variëren in prijzen van 300.00 tot 450.000 euro.

Adema Architecten uit Dokkum heeft een ontwerp gemaakt dat doet denken aan de nieuwbouw op het Thorbeckeplein. Zodra de nieuwbouw af is, geeft de gemeente het omliggende, openbare, gebied een opknapbeurt.

De afeglopen jaren is het V&D-pand in beeld geweest voor diverse nieuwe plannen. Zo was er sprake van de komst van een bibliotheek en een ’foodcorner’ van La Place.

Meer nieuws uit Leiden