Merenwijkbewoners eisen ingrijpen provincie bij skeelerbaan Warmond

Warmond-Leiden

Bewoners van de Merenwijk en Milieudefensie Leiden willen dat de provincie direct ingrijpt bij de start van de werkzaamheden voor de aanleg van de skeelerbaan die voor vrijdag staan gepland. Maandag moet dan het echte werk gaan beginnen.

Na een jarenlang (juridisch) gevecht met een aantal voor overlast vrezende bewoners uit de aangrenzende Merenwijk kreeg de Warmondse IJsclub eerder dit jaar van de Raad van State groen licht voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein in de Veerpolder. De tegenstanders brachten vorige week een nieuw wapen in stelling: volgens het bestemmingsplan moet er voor werkzaamheden in het betrokken gebied eerst een natuuronderzoek worden gedaan en volgens hen is dat nooit gebeurd. Zij willen daarom dat de provincie alle werkzaamheden verbiedt tot dat onderzoek er is. Milieudefensie Leiden heeft zich achter dat verzoek geschaard.

Voorzitter Philip van der Post van de ijsclub liet in deze krant weten dat er in 2017 een zogeheten quick scan naar de gevolgen voor flora en fauna van de aanleg van de skeelerbaan is gedaan. Dat heeft de vereniging naar de gemeente Teylingen gestuurd en wacht nu af of dat voldoende is. Als het werk van start kan, moet de baan er op 1 november liggen.

Lees ook:

IJsclub Warmond: natuuronderzoek voor skeelerbaan al in 2017 gedaan

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.