Top/Solar Compleet begint slap, maar wint makkelijk

Top/Solar Compleet begint slap, maar wint makkelijk
Korfbal

TOP/SolarCompleet had weinig moeite om DeetosSnel naar een ruime 25-12 nederlaag te spelen.

De ereklasser uit Sassenheim begon slap, zodat er in dertien minuten een 4-6 achterstand ontstond. Coach Jan Niebeek gaf opdracht om de ballijnen van de tegenstander dicht te gooien. Dat lukte uitstekend, want Celeste Split (3), Jet Hendriks, Paul Anholts, Mick Snel (2), Demi Postma en Tim Flokstra zorgden voor een 15-7 ruststand, waardoor de tweede helft een formaliteit was.

Hoofdklasser Tempo won minder gemakkelijker van Mid-Fryslân dan de 16-23 eindstand zou vermoeden. De Alphenaren misten lange tijd alle scherpte in hun aanvallen en lieten drie strafworpen onbenut (7-6 rust). Tom Steenbeek (2), goed voor acht goals, en Rosanne Wolvers forceerden in krap tien minuten de beslissing tussen 14-14 en 14-17.

Fiks behaalde bij DSC het eerste punt in de nieuwe veldcompetitie met een 20-20 gelijkspel. De Oegstgeestenaren verdienden het gelijkspel vanwege hun veerkracht, want zij stonden vanaf 3-0 steeds achter (10-8 rust). Na 18-15 zorgden Dominic van Welzen (2), Ilse Hazekamp en Jan Anholts voor 20-19, waarna Michelle Rozenbroek in de slotminuut de inhaalrace bekroonde.

Overgangsklasser Pernix was bij Oranje Wit dermate goed op dreef, dat er lange tijd slechts twee tegentreffers vielen, waaronder een strafworp (2-6 rust). Sven van Baggum (3), Debbie van Alphen, Sven Kuipers, Cas Lepelaar (2) en Anoek Braam bouwden na de pauze de voorsprong verder uit: 8-16 winst.

Velocitas is door de 16-19 nederlaag tegen Vriendenschaar (H) nog puntloos. De Leiderdorpers kwamen van 12-11 op 12-15, waarna Nick van der Zee (2), Ivar van Driel en Mitchel de Boer dit gat niet meer konden dichten.

Eersteklasser Sporting Trigon incasseerde bij Apollo een onnodige 21-20 nederlaag. De Leidenaars stonden met acht minuten te gaan 13-18 voor, maar gingen steeds slordiger aanvallen. Alleen Mandy Bekooy en Ferry Janssen kwamen in de dramatische slotfase tot scoren.

KZ Danaïden won in de tweede klasse van DKB met 17-22. De formatie van Niels Bouman liep in een kwartier door topscorers Christiaan Nievaart en Joey van Oevern (4) van 8-11 door naar 10-22, waarna Quinty de Nijs en Pim van der Heijde rustig konden debuteren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal