Waterpoloërs Katwijk en Sassenheim starten goed

Waterpoloërs Katwijk en Sassenheim starten goed
Katwijk

De mannen van Katwijk zijn de competitie in de tweede klasse goed begonnen. De ploeg van de nieuwe trainer Michel van der Zeeuw won met 15-5 van Delft.

Katwijk speelde vorig naar nog in de eerste klasse. Delft daarentegen balde voor de zomer nog in de derde klasse. Het verschil was na een wat moeizaam begin bij Katwijk duidelijk. Na de eerste periode gingen de Delftenaren met 1-2 aan de leiding.

Daarna had Katwijk zijn zaakjes op orde. Vooral in de tweede en derde periode had Katwijk het defensief goed onder controle en kon het onder leiding van de met scherp schietende Maikel Schaap naar hartenlust counteren. Het leverde Katwijk bij aanvang van het laatste speldeel een 13-5 voorsprong op. In de slotfase nam Katwijk wat gas terug en bepaalde de eindstand op 15-5. Voor Katwijk trof Schaap zeven keer doel. Kevin van der Gugten maakte er vier.

Sassenheim, uitkomend in de derde klasse, kende ook een uitstekende start. Ging het aanvankelijk nog gelijk op (5-5), na anderhalf part was de energie op bij West-Friesland en kon Sassenheim naar een grote overwinning uitlopen. Vooral Rens Geurds was in zijn element en wist de West-Friese doelman maar liefst tien keer te verschalken. Robin van der Voort deed met vier treffers ook een duit in het zakje. Het eindsignaal klonk bij 20-9.

De vrouwen van Sassenheim debuteerden in de tweede klasse met een 4-10 nederlaag tegen De Wiekslag. Halverwege was de achterstand al onoverbrugbaar (0-7).

Meer nieuws uit Sport Regionaal