Katwijk draait lekker warm voor de derby

Katwijk draait lekker warm voor de derby
Mike van den Ban op een archieffoto.
Maassluis

In de telefoon van Marciano Mengerink staat hij als ’Held van Katwijk’ opgeslagen. De geuzennaam die de Katwijk-spits ooit als dolletje aan zijn teamgenoot Mike van den Ban gaf, begint inmiddels steeds serieuzere vormen aan te nemen.

Zaterdag maakte de geboren Haarlemmer zijn vierde en vijfde van het seizoen dat nog maar vier wedstrijden telt. Katwijk beleefde mede daardoor een heerlijk ontspannen aanloop naar de derby van volgende week: 1-4.

,,Natuurlijk is het lekker om zo te starten. Maar het is het belangrijkst dat we het als ploeg, na een mindere pot tegen GVVV vorige week, weer op deze manier hebben opgepakt’’, vertelde Van den Ban.

Dat het voetballen bij hem momenteel vanzelf gaat, spatte van zijn eerste doelpunt af. De vleugelaanvaller ontving een moeilijke bal iets achter zich, maar kon hem toch - al draaiend - in één aanname meenemen. Van de manier waarop hij vervolgens zijn tegenstander voorbij snelde en afdrukte, droop de kwaliteit af. ,,De dynamiek voorin is voor mij heel fijn. Een goede afstemming van lopers en spelers die een bal vast kunnen houden, zoals Roland Bergkamp. Hij heeft dan nog niet gescoord, maar is enorm belangrijk voor ons’’, aldus Van den Ban, die vooraf geen rekening had gehouden met zo’n eenvoudige middag.

,,In de drie jaar dat ik bij Katwijk speel, had ik nog niet een keer van Maassluis gewonnen. Dit is een opsteker naar volgende week. Ik kijk er enorm naar de derby uit.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal