Handbalsters Foreholte winnen op karakter

Handbalsters Foreholte winnen op karakter
Voorhout

De handbalsters van Foreholte kunnen knokken. En dat is goed nieuws. Zaterdagavond kwam de ploeg de bijna traditionele dip na rust op karakter te boven en won met 29-27 van De Tukkers.

Vorig seizoen in de eredivisie gebeurde het vaak dat Foreholte in de eerste helft prima mee kon met de tegenstanders, maar dat de boel na de pauze volledig in elkaar klapte. De huidige coach Marc Klein aanschouwde dat een aantal keer vanaf de tribune. ,,De coach van De Tukkers zei dat dat bekend is van Foreholte. Al seizoenen lang heeft de ploeg na rust een dip.”

Ook zaterdag tegen De Tukkers was dat het geval. Bij rust stond Foreholte met 16-11 voor. Klein: ,,Na de pauze kreeg Anabel Arroyo mandekking en daarna waren we het spoor bijster.” Na 24-24 hadden de Voorhoutsen het echter weer op de rit en knokten ze zich toch naar de winst. ,,Aan die dip moeten we gaan werken maar het is fijn om te weten dat we hem op karakter te boven kunnen komen.”

HVV ’70 verloor met 36-28 bij Bevo 2. ,,Terecht, zij waren een maatje te groot’’, reageerde trainer Dick Gijsman nuchter. Het eerste team van Bevo speelt in de BeNe-League en het tweede degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie. ,,Zij willen revanche, trainen vier, vijf keer in de week. Daar kunnen wij niet tegen op. We hebben 28 keer gescoord en ze niet helemaal laten weglopen. Dat is netjes.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal