Laatste dag voor inzendingen Leidse Wolkers-fotowedstrijd ’in je element’

Laatste dag voor inzendingen Leidse Wolkers-fotowedstrijd ’in je element’
© Foto Universitaire Bibliotheken Leiden
Leiden

Het is deze maandag de laatste dag dat je een plaat kunt insturen voor de fotowedstrijd ’in je element’, ter gelegenheid van de Waanzinnige Wolkers Week.

Van 23 tot en met 27 september is in Leiden de Waanzinnige Wolkers Week. Tijdens deze week bruist Leiden van de aan schrijver/kunstenaar Jan Wolkers gerelateerde activiteiten. De Universitaire Bibliotheken Leiden en Museum De Lakenhal organiseren deze week om te vieren dat zij de nalatenschap van Wolkers in beheer hebben gekregen. Kijk op www.wolkersinleiden.nl voor het programma van de Waanzinnige Wolkers Week, waaronder de publieksmiddag in de Stadsgehoorzaal.

In samenwerking met het Leidsch Dagblad schrijven zij ook een fotowedstrijd uit. Het thema is ’in je element’ en het uitgangspunt is het zelfportret hieronder dat Wolkers fotografeerde tijdens zijn verblijf op Rottumerplaat. In 1971 verbleef Wolkers een week op het onbewoonde Rottumerplaat, op uitnodiging van VARA-radio. Een week eerder was de beurt aan collegaschrijver Godfried Bomans, die er horendol werd van meeuwengekrijs, de wind en tot overmaat van ramp ook nog ziek werd. Zo niet Wolkers. Hij was er zeer actief, vermaakte zich prima en legde zichzelf naakt vast op de foto, staand voor een zelfgebouwde schutting met voordeur met daarop de boodschap ’Wolkers twee keer bellen’. Hij was in zijn element.

Meedoen

Nu verwachten we niet van de inzenders dat ze per se naakt in de ongerepte natuur gaan poseren, maar wel dat ze een foto insturen waarop ze laten zien hoe ze het meest in hun element zijn. Stuur uw foto dan deze maandag 16 september nog op, onder vermelding van ’Fotowedstrijd Jan Wolkers’ in groot formaat naar redactie@leidschdagblad.nl De winnende foto wordt groot in het Leidsch Dagblad afgedrukt tijdens de Waanzinnige Wolkers Week en de winnaar ontvangt als prijs een mooie set Wolkersboeken.

Meer nieuws uit Leiden