Bezwaren tegen appartementencomplex Elka in Lisse liggen bij Raad van State

Bezwaren tegen appartementencomplex Elka in Lisse liggen bij Raad van State
Lisse

Bewoners van het Bloembinderspark in Lisse zijn naar de Raad van State gestapt in een laatste poging om de komst van een zeven verdiepingen hoog appartementencomplex tegenover hun woningen tegen te houden. Ze hebben de hoogste bestuursrechter ook gevraagd om de start van de bouw te verbieden totdat er een uitspraak over hun bezwaren ligt.

Het terrein van de Elka kistenfabriek ligt al vele jaren braak. Uiteindelijk kwam ontwikkelaar Adriaan van Erk met een plan voor 26 appartementen en veertien eengezinswoningen. Bewoners van het aan de overkant van de Grevelingstraat liggende Bloembinderswijk zijn tegen het plan, vooral vanwege de hoogte van het appartementencomplex. Ze vonden geen gehoor bij de Lissese politiek.

Eerder kondigden zij daarom al aan dat ze naar de Raad van State zouden stappen met hun bezwaren. Dat is inmiddels gebeurd. Het is nog niet bekend wanneer de bestuursrechter zich over de kwestie buigt, maar omdat het project onder de zogeheten Crisis- en herstelwet valt moet er binnen een half jaar uitspraak worden gedaan.

Het loopt overigens nog niet storm bij het project. De woningen met prijzen van 525.000 tot 910.000 euro staan sinds december te koop en zijn er tot nu maar vijf verkocht.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.