Premium

Werkstraf Warmondse na klemrijden auto

Werkstraf Warmondse na klemrijden auto
Den Haag/Warmond

Een 48-jarige vrouw uit Warmond heeft een werkstraf van 36 uur opgelegd gekregen van de Haagse politierechter voor het klemrijden en aantikken van een medeweggebruiker op de afrit Sassenheim van snelweg A44. De rechter sprak over ’raar en gevaarlijk gedrag, met een enorme impact op medeweggebruikers’.

Het incident vond twee jaar geleden plaats. De Warmondse vertelde bij de rechter dat ze eerst zelf werd afgesneden door de medeweggebruiker in een Nissan. Omdat ze niet lang daarvoor bij een tankstation al door iemand was mishandeld, raakte ze ’in alle staten’. Ze reed de Nissanrijder klem op de afrit bij Sassenheim, stapte uit haar auto, en liep leeg tegen de chauffeur die samen met zijn moeder in de Nissan zat.

Volgens de Nissanrijder, die niet op de zitting verscheen, was hij niet hij degene die de Warmondse had afgesneden, maar was het andersom. Bovendien zou zijn auto zou tot tweemaal toe zijn aangetikt door de Warmondse. Zijn moeder die naast hem zat, en ’pas op’ had geroepen, bevestigde dat verhaal. Een agent in burgerauto die een en ander zag gebeuren, wees de Warmondse ook aan als boosdoener.

De officier van justitie vond tijdens de zitting dat de agent een betrouwbare verklaring had afgelegd. De Warmondse had zich volgens de aanklaagster schuldig gemaakt aan ’gevaarlijk rijgedrag’. Zij eiste 46 uur taakstraf. De rechter haalde daar 10 uur vanaf omdat volgens haar de zaak te lang was blijven liggen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.