Geen reden voor onrust bij Uitgeverij Verhagen

Geen reden voor onrust bij Uitgeverij Verhagen
© Archieffoto ANP
Katwijk

De Katwijkse Uitgeverij Verhagen heeft niets te maken met het faillissement van de Noord-Hollandse titels van BDUmedia. Dat stelt Dirk Bouman, directeur van Uitgeverij Verhagen in reactie op het nieuw over BDUmedia.

In deze krant werd dinsdag gemeld dat Uitgeverij Verhagen een partner is van BDUmedia. De Barneveldse uitgever verkeert financieel in zwaar weer en heeft het faillissement aangevraagd voor vijftien weekblad- en nieuwsbladtitels in Noord-Holland.

,,Wij drukken bij de BDU en we wisselen advertenties uit’’, legt Bouman uit. Er is in ieder geval geen sprake van een eigendomsverhouding of een aandeelhouderschap. Wij zijn financieel volledig zelfstandig.’’

Volgens Bouman heeft de berichtgeving in deze krant voor onrust gezorgd bij de medewerkers en klanten, terwijl hiervoor geen reden is. De directeur laat weten dat ze nog volop investeren met de uitgeverij. ,,Het is hard werken, maar dat doen we al bijna honderd jaar en we hebben nog steeds bestaansrecht. We hebben in ons gebouw net RTV Katwijk binnengehaald.’’

Uitgeverij Verhagen is uitgever van de volgende huis-aan-huisnieuwsbladen: De Katwijksche Post, de Katwijk Speciaal, De Noordwijker, Het Noordwijkerhouts Weekblad, het Lisser Nieuws, de Hillegommer De Rijnsburger, De Teylinger, de Oegstgeester Courant, het Leids recreatiemagazine LOS, De Leidenaar, de Bloemenkrant, het Leidendorps Weekblad en de nieuwssite ’Alles over Katwijk’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.