Prinses Irene krijgt eigen bos in Alphen aan den Rijn: het Irenebos

Prinses Irene krijgt eigen bos in Alphen aan den Rijn: het Irenebos
Prinses Irene in 2011.
© Archieffoto ANP
Alphen aan den Rijn

Prinses Irene krijgt een eigen ’Irenebos’ in Park Zegersloot in Alphen aan den Rijn. Het gaat om een bestaand bos, dat op 18 maart, tijdens Nationale Boomfeestdag, extra aanplant krijgt.

Het bos beslaat 2000 vierkante meter. De 225 extra bomen en struiken die daar komen, moeten een voedselbos, een bijenbos en een klimaatbos vormen. Schelpenpaden en een bomencirkel verbinden de drie onderdelen met elkaar.

Ruim 400 kinderen uit Alphen gaan op Nationale Boomfeestdag extra bomen in het Irenebos inplanten. Alphen aan den Rijn is op 18 maart de gastgemeente voor de nationale Boomfeestdag. ,,We waren al van plan het noordelijk deel van Park Zegersloot op te knappen’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Dat kunnen we nu combineren met Nationale Boomfeestdag.’’

Prinses Irene is op 5 augustus 80 is geworden en krijgt het bos als dank voor haar jarenlange inzet voor de natuur.

De gemeente is van plan Prinses Irene uit te nodigen voor de opening. ,,We hopen dat ze komt.’’

Prinses Irene krijgt eigen bos in Alphen aan den Rijn: het Irenebos
© Archieffoto ANP

De stichting zegt het van belang te vinden „dat in het bos naderhand natuurlessen aan basisschoolkinderen worden gegeven; dit in het verlengde van de wens van Irene om kinderen de natuur te laten beleven in hun eigen natuuromgeving.”

Prinses Irene kreeg maandagavond voor haar verjaardag al een voorstelling aangeboden in Carré. Daar werd een ode gebracht aan de natuur door haar eigen stichting NatuurCollege.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.