Gemeente zoekt kopers voor dorpshuis Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk

Gemeente zoekt kopers voor dorpshuis Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk
Hazerswoude-Rijndijk

Potentiële kopers van buurthuis Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk kunnen zich vóór 1 december melden bij de gemeente Alphen aan den Rijn .

,,We onderzoeken of er belangstellenden zijn die het gebouw met behoud van de huidige architectuur een nieuwe bestemming willen geven’’, zegt wethouder Kees van Velzen (buurthuizen/CDA).

Het 47 jaar oude gebouw aan de Chopinlaan is een vroeg ontwerp van Ton Alberts (1927-1999), die bekend is van zijn ’organische architectuur’ op antroposofische leest. Het pand diende oorspronkelijk als kerk, maar werd later buurthuis.

Van Velzen wil Het Anker eind van dit jaar sluiten en alle gebruikers tijdelijk - vijf tot tien jaar - onderdak bieden in de voormalige Rhynenburchschool. ,,De bezetting van het dorpshuis is minder dan dertig procent’’. Nieuwbouw moet op de lange termijn onderdak bieden aan zo’n 400 leden van diverse clubs die nu wekelijks in Het Anker komen. Zij protesteren tegen een tijdelijke verhuizing naar de Rhynenburchschool. Zij blijven liever in Het Anker tot er nieuwbouw is.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.