Afgesloten Wassenaarseweg opnieuw domein salonwagens in de 3 oktober-periode

Loman Leefmans
Leiden

Voor het tweede jaar op rij wordt een groot deel van de Wassenaarseweg tijdens Leidens Ontzet afgesloten.

Op die drukke straat komen de salonwagens van de kermisklanten te staan, zo kondigt de gemeente aan.

De woonwagens van de kermisexploitanten stonden doorgaans op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Dat was vorig jaar niet meer mogelijk in verband met de beoogde woningbouw op die plek. Gezocht werd naar een nieuwe plek om de wagens te stallen tijdens het Leidse feest der feesten. Het moest een locatie zijn waar ook watertoevoer voor de tijdelijke bewoners kon worden geregeld. Dat werd de Wassenaarseweg, op het stuk tussen Niels Bohrweg en Sylviusweg.

De gemeente realiseert zich dat een drukke Leidse ontsluitingsweg twee weken lang wordt afgesloten. Maar van alle onderzochte alternatieven ’is dit de beste optie’, zo meldt een woordvoerster. Verkeer wordt via borden omgeleid, van dinsdagmorgen 24 september tot maandagavond 7 oktober, en in die periode staan er ook verkeersregelaars bij de afzettingen.

Een andere verkeersmaatregel in verband met 3 oktober betreft de parkeerplaatsen voor bewoners van Molenwerf, Marenpoortkade, Lammermarkt en Nieuwe Mare. Die kunnen hun auto niet meer in de buurt van hun woning kwijt in verband met de warenmarkt. Daarom krijgen de vergunninghouders een tijdelijke ontheffing om elders in de binnenstad te parkeren. Dat gebeurt tussen zondag 29 september en zaterdag 5 oktober. De bewoners moeten die tijdelijke vergunning zelf afhalen op het Stadsbouwhuis.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.