Dierenambulance wil toch geld zien van Teylingen

Dierenambulance wil toch geld zien van Teylingen
Teylingen

De Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden gaat in beroep tegen de afwijzing van het verzoek om subsidie van de gemeente Teylingen.

Vorige maand besloot het college om geen subsidie te geven aan de dierenambulance. Teylingen heeft nu eenmaal maar beperkt geld en voert daarom alleen de wettelijke taak uit om zwervende huisdieren op te vangen. Dat is uitbesteed aan Dierenasiel Stevenshage.

De Leidse dierenambulance haalt die dieren op en krijgt daar en vergoeding voor. De stichting haalt echter ook niet-huisdieren op en wil daar ook geld voor zien.

Volgens het college van Teylingen is de dierenambulance niet eens ontvankelijk bij het bezwaar tegen het besluit om de dierenambulance niets te betalen voor het opvangen van wilde dieren. Dat betekent dat het college inhoudelijk niet hoeft te reageren op het bezwaar.

De dierenambulance is het daar geheel niet mee eens, laat voorzitter Jaap van Meijgaarden weten. ,,Wij worden daarin gesterkt door het feit dat de gemeenten Zoeterwoude en Leiderdorp vergelijkbare verzoeken nadrukkelijk wel als ontvankelijk hebben beschouwd’’, aldus Van Meijgaarden.

Die gemeenten besloten overigens net als Teylingen om de ritten met niet-huisdieren niet te vergoeden en de dierenambulance tekende daar bezwaar tegen aan.

Volgens Van Meijgaarden hebben de gemeenten volgens de Wet Natuurbescherming wel degelijk een zorgplicht Hij redeneert dat de dierenambulance die zorgplicht voor de gemeente vervult en dat daar dus een vergoeding tegenover zou moeten staan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek