Celstraf voor drugstransport vanuit Lisse

Lisse

Robbie van den O. (45) die vanuit een loods aan de Vennestraat in Lisse een drugstransport zou hebben georganiseerd naar Engeland of Ierland, is dinsdag na een eis van vier jaar tot 3,5 jaar cel veroordeeld. Ook moet hij van de Haagse rechtbank ruim 38.000 euro illegaal behaalde winst aan Justitie betalen.

De inwoner van Diemen liep tegen de lamp nadat er in januari 2015 bij de politie diverse meldingen binnenkwamen over de loods. Volgens getuigen reed er telkens een koelwagen met een Brits kenteken de loods in, die er de hele nacht bleef staan. Ook werd er dan een VW Passat gesignaleerd. De politie begon daarop de koelwagen te volgen en het pand te observeren.

Toen de chauffeur van de koelwagen werd aangehouden, leek die vooral pallets met wc-papier te bevatten. De politie rook echter een chemische lucht. Na enig speurwerk ontdekte de politie een verborgen ruimte. Daaruit kwamen twee kilo speed, bijna negen kilo cocaïne en 164 kilo hennep tevoorschijn. In de auto van Van den O. werden vervolgens handschoenen gevonden met sporen van coke en speed erop.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek