Rapenburgrace levert 105.000 euro op voor mensen met een dwarslaesie

Peter van der Hulst
Leiden

De tweede Rapenburgrace is zowel sportief als financieel een succes geworden. Vijfhonderd zwemmers legden een traject van 800 meter door de gracht af en brachten daarmee 105.000 euro bijeen voor mensen met een dwarslaesie.

Tijdens de eerste editie in 2018 werd 10.000 euro opgehaald voor educatieve projecten voor vluchtelingenkinderen. Dit keer is gekozen om mensen met een dwarslaesie te steunen.

Aanleiding vormde het ongeluk waarbij de Leidse student Maarten Jorissen in 2016 was betrokken. Hij liep daarbij een dwarslaesie op.

De zwemtocht onder het motto ’Dwars door Leiden’ kreeg de steun van de bekende Leidse cabaretier Jochem Myjer. Hij zwom zelf ook mee en was na zijn trainer de tweede snelste zwemmer in het Leidse water.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar de hoofdprijs ging naar het team dat het meeste geld bijeen bracht. Dat was een zwemteam uit Alkemade. Zij haalden 11.000 euro op. Recent kreeg de zwemploeg ook te maken met een lid die een dwarslaesie opliep. Van een van de hoofdsponsors van de race, Frederique Constant kreeg het team een horloge. Het exemplaar ging naar het onfortuinlijke lid.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.