Premium

Sportcentrum Het Spant in Leimuiden moet, nu het niet gesloopt wordt, de toekomst weer aan kunnen

Artist impression van het Integraal Kind Centrum Leimuiden (linksboven met zonnepanelen) en Het Spant in de nieuwe opzet. Groot verschil met nu is dat het Spant straks nog maar een parkeerplaats heeft, aan de zijde van de Acacialaan. Het biedt extra ruimte voor groen aan de kant van het IKC dat op de plek van De Kleine wereld verrijst.
© Tekening Imoss
Leimuiden

Jarenlang werd alleen het hoogstnoodzakelijke onderhoud aan Het Spant in Leimuiden gedaan. Het sportcentrum ligt immers in het gebied waarin het Integraal Kind Centrum verrijst. Wanneer het tegen de vlakte had gemoeten, was ieder extraatje weggegooid geld geweest, redeneerden B en W.

Nu ervoor is gekozen om het pand ’voor een langere termijn in stand te houden’, willen ze het onderhoud naar een ’goed en redelijk niveau brengen’. In een brief aan de gemeenteraad laten ze zien dat daar wel grenzen aan zitten. Voor vervanging, onderhoud en keuring van de gymtoestellen zetten ze bijvoorbeeld geen geld opzij. Dat moet worden gedekt uit op de opbrengsten van exploitatie en verhuur. Voor losse inventaris als bureaus en stoelen zou iets vergelijkbaars gelden: ,,Dat hoort niet in een onderhoudsplan, maar in een een exploitatieplan.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.