Toch weer studenten in tenten

Loman Leefmans
Leiden

Ondanks dat er afgelopen seizoen honderden kamers bijkwamen in Leiden, slapen dit studiejaar toch weer studenten in tentjes op de camping in park Cronesteyn. De raadsleden Thomas van Halm (SP) en Maarten de Crom (VVD) willen daarover opheldering van het stadsbestuur.

Vorig najaar maakte de universiteit reclame voor zichzelf. Veel buitenlandse studenten die erop af kwamen, leden vervolgens onder het chronische kamertekort. Ze keerden teleurgesteld naar huis terug of sliepen in tentjes of caravans.

,,Volgens het stadsbestuur kon dat dit jaar niet meer gebeuren, omdat er veel nieuwe studentenkamers zijn bijgekomen’’, aldus De Crom. ,,Maar Thomas en ik troffen bij ons bezoek aan de camping er toch nog een hoop aan, ook Nederlandse studenten. En in universiteitsblad Mare lazen we dat ook veel studenten noodgedwongen van hostels gebruikmaken.’’

Het stadsbestuur weigerde vorig jaar noodopvang voor kamerloze studenten te regelen, zoals dat enkele jaren eerder voor asielzoekers wel gebeurde. Van Halm en De Crom gaan die mogelijkheid toch nog eens keer benadrukken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.