Bingo voor Zoeterwoudse ouderen terug

Gertjan van Geen
Zoeterwoude

De Eendenkooi in Zoeterwoude Rijndijk staat op elke laatste vrijdag van de maand in het teken van de bingo. Vanaf vrijdag 27 september kunnen ouderen weer terecht in de ’huiskamer van Zoeterwoude Rijndijk’.

Annie van Kempen begon eind vorige eeuw met de vrijdagmiddagbingo in het kader van de Zonnebloemactie. Omdat de organisatrice na twintig jaar geen opvolger kon vinden, dreigde opheffing van de activiteit. Dat mocht niet gebeuren vond de Activiteitencommissie van De Eendenkooi. „Dan nemen we het zelf maar ter hand”, besloot voorzitter Jaap van Meijgaarden. „Onze stichting is ook opgericht om activiteiten voor ouderen te organiseren. Dan kunnen we die niet in de steek laten, zeker niet als je ziet hoeveel plezier de deelnemers eraan beleven en hoe ze uitzien naar dit maandelijkse middagje uit.”

Vrijdag 27 september gaan de balletjes weer rollen. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom. De organisatie zoekt nog vrijwilligers. Die kunnen zich aanmelden aan de bar van De Eendenkooi of via een e-mail naar activiteiten@eendenkooi.com

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.