SP-fractievoorzitter Harre van der Nat stapt op, ’omdat zijn gezin hem nodig heeft’

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De Alphense SP-fractievoorzitter Harre van der Nat stapt op. Donderdagavond neemt hij afscheid van de gemeenteraad, ’omdat zijn gezin hem nodig heeft’. Iris van de Kolk volgt hem op.

Van der Nat is ruim zestien jaar actief in de politiek. De Koudekerker was 9,5 jaar statenlid in Zuid-Holland en zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

,,De afgelopen maanden realiseerde ik me dat mijn plaats in het gezin, aan tafel, aan hun bed, op het schoolplein en thuis op de bank te vaak leeg bleef’’, zegt Van der Nat over zijn besluit op de website van zijn partij. Van der Nat is vader van drie jonge kinderen.

Iris van de Kolk (25) volgt Van der Nat op als fractievoorzitter. Zij is sinds maart 2018 raadslid en was daarvoor twee jaar actief als commissieleid voor de SP. Commissielid Ginet Groep vult de fractie aan als raadslid.

Eerder deze week schreef Van de Kolk een open brief, waarin ze het college hard aanvalt. B en W zouden voornamelijk oog hebben voor ’rauw kapitalisme’. Er zou sprake zijn van afbraak van sociale voorzieningen: zoals de aangekondigde sluiting van drie buurthuizen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.