Tegenvaller voor vogelasiel en dierenambulance: toegewezen terrein ongeschikt voor nieuwbouw

De impressie van de nieuwbouw van het vogelasiel.

Gertjan van Geen
Leiden

Het vogelasiel en de dierenambulance regio Leiden moeten op zoek naar een andere locatie voor nieuwbouw. De beoogde plek is bij nader inzien niet geschikt.

De beherende stichting dacht aan de Cruquiuslaan in de Lage Mors een mooi perceel te hebben gevonden. De gemeente bood het stuk grond zelf aan. De tekeningen voor de nieuwbouw lagen ook al klaar en het wachten was op de vereiste vergunning. Die komt er alleen niet als er geen stedenbouwkundige aanpassingen worden gedaan. Voor de stichting is dat onbespreekbaar.

Naast de gevraagde aanpassingen kwam er ook bezwaar van de nabijgelegen medische kinderopvang. Die vreesde dat een vogelasiel negatieve gezondheidseffecten zou opleveren voor hun cliënten.

Er wordt al tijden naar onderdak gezocht. Het vogelasiel, oorspronkelijk gevestigd in Oegstgeest, is al twee keer verhuisd naar een tijdelijk onderkomen, nu aan de Draadbaan in Leiderdorp. Het betreft een noodopvang, want er is geen ontheffing van de Flora- en faunawet. Dankzij een legaat van enkele tonnen van een onbekend gebleven vrouw kan nieuwbouw bekostigd worden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.