Poëziemiddag rond Cees van Hoore

De Leidse dichter Cees van Hoore.© Foto United Photo/Paul Vreeker

Theo de With
Leiden

Drie maanden geleden verscheen het boek ’Twee vergeten meer dan één’ met gedichten en verhalen van Cees van Hoore. Alles wat in het boek staat, wordt zondag live uitgevoerd bij Sijthoff Cultuur aan de Leidse Doezastraat.

,,Gedichten, verhalen, muziek, video en tekeningen’’, somt Miriam de Koning op. Zij was een van de initiatiefnemers van het boek ’Twee vergeten meer dan één’ en maakte er ook een aantal pentekeningen voor.

Zangeres en componiste Carolien Devilee ontving vorig jaar een stapel poëzie en proza van Cees van Hoore met de woorden ’doe ermee wat je wil’. Samen met Miriam de Koning selecteerde zij twaalf gedichten en drie korte verhalen. Via crowdfunding sprokkelden zij voldoende geld bij elkaar om er een mooie bundel van te maken.

,,Zondagmiddag worden alle gedichten en één verhaal voorgedragen’’, zegt De Koning. Dat doen zoon Olivier van Hoore, boekhandelaar Christiaan van Minnen en journaliste Eveline Brandt. Daarnaast leest Brian Yothers twee gedichten in het Engels voor. ,,Als voorschot op de Engelstalige Pilgrims-editie die begint volgnd jaar verschijnt. Het lijkt ons aardig om Engelstalige lezers kennis te laten maken met Leidse literatuur.’’

Carolien Devilee zingt achter de piano een aantal liederen. Miriam de Koning zal live tekenen. Van voormalige stadsfotograaf Patricia Nauta is een video te zien. Cees van Hoore is zelf niet fit genoeg om aanwezig te zijn.

Poëziemiddag rond Cees van Hoore, zondag 29 september, 15.00 uur, Sijthoff Cultuur, Doezastraat 1b, Leiden, entree: 10 euro.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.