Koninklijke onderscheidingen voor Jannie Cambier en Arie Korteweg

Binnert Jan Glastra
Leiden

Leidenaars Jannie Cambier en Arie Korteweg kregen donderdagmiddag een lintje uit handen van burgemeester Lenferink. Tijdens een speciale bijeenkomst in de Lakenhal, ter gelegenheid van de beëindiging van hun bestuursperiode bij huurdersorganisatie Ons Doel (Hood), werden ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cambier zet zich al sinds 1980 in als vrijwilliger voor de sociale woningbouw in Leiden en omstreken. Zij was twintig jaar de secretaris van de huurdersorganisatie, die ongeveer zevenhonderd leden telt. Daarvoor was ze commissaris bestuurslid van woningbouwvereniging Ons Doel. Als secretaris was zij aanspreekpunt, vraagbaak, wijkagent, sociaal raadsvrouw, vertrouwenspersoon en mediator voor de minst kansrijken.

Korteweg was meer dan tien jaar lang voorzitter van Hood en sinds 1989 vrijwilliger bij Kerkelijk Centrum de Regenboog in Leiden. Hij probeerde bewoners altijd zoveel mogelijk te betrekken bij veranderingen. Hij wist wat er speelde in de wijken en zette zich met name in voor bijzondere doelgroepen. Hij werkte actief mee aan het duurzaamheidsbeleid van Ons Doel. Bij de kerk was hij lid van de ’Milieugroep’, die zich bezighoudt met van de inzameling van papier, ijzer en voedsel voor de voedselbank.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.