RVV overdondert US, Leython verliest

Mart Spierdijk
Katwijk

De mannen van RVV boekten zaterdag een knappe overwinning op US. De Katwijkers pakten tegen de Amsterdamse ploeg de eerste vijfpunter van dit seizoen in de tweede divisie: 4-0.

Het einde van de tweede set bleek uiteindelijk cruciaal voor de mooie zege van de ploeg van Sven van Wallèze. De oefenmeester bracht op een stand van 23-23 Ron de Mooij binnen de lijnen. De spelverdeler bediende aanvoerder Bas van der Tang meteen op maat en het daaropvolgende setpunt werd met een ’killblock’ binnengehaald.

Daarmee was het verzet van de Amsterdammers gebroken. De laatste twee sets haalde de thuisploeg daarom vrij zorgeloos met 25-21 binnen.

In dezelfde competitie wist Gemini Kangeroes een 0-2 achterstand tegen het tweede van Utrecht nog om te buigen in een 3-2 overwinning. Vooral de laatste twee sets waren bloedstollend spannend: 27-25 en 16-14.

De vrouwen van Leython verloren zaterdag met 1-3 van Armixtos. ,,We laten op de training voorlopig meer zien dan in wedstrijden’’, vond trainer Mark Schregardus.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.