Premium

Boshuizen toont militaire parade op de kade

Boshuizen toont militaire parade op de kade
Pisas: ,,Ik heb bij Boshuizen rust en daarom gaat het ook lekker.’’
Leiden

FC Boshuizen deed zondag tegen Zwervers één ding niet wat een topploeg normaal gesproken wel doet: winnen. Verder had de eerste thuiswedstrijd van de Leidenaars veel weg van een militaire parade. Het bataljon van Marcel IJzendoorn toonde het hele nieuwe arsenaal aan wapens voor dit seizoen.

Het meest opvallende, nieuwe strijdtuig van Boshuizen heette Gerson Pisas. De spits van vorig seizoen wordt door IJzendoorn dit jaar op linksbuiten gebruikt en die rol blijkt hem uitstekend te passen. De pijlsnelle Rotterdammer kan aan beide kanten passeren en is vooral als hij aan de binnenkant zijn sterke rechterbeen zoekt levensgevaarlijk. Op die manier zette hij zijn ploeg zondag tegen Zwervers ook op voorsprong. Vooral van zijn afronding in de verre hoek via de binnenkant van de paal spatte de kwaliteit. ,,Gerson is dit seizoen nog niet te houden op linksbuiten. Ook in een oefenwedstrijd tegen VVSB speelde hij echt weergaloos. Ze vroegen daar ook gelijk naar zijn naam, toen heb ik nog even een andere naam doorgegeven’’, grapte IJzendoorn.

Dat het sterke begin van de vleugelaanvaller niet lang te verbergen bleef, bewees de aanwezigheid van een scout van Sparta aan de kade. De 23-jarige aanvaller bleef er nog erg nuchter onder. ,,Ik heb bij Boshuizen rust en daarom gaat het ook lekker. Ik zie het allemaal vanzelf. Mocht ik een kans krijgen, dan zou ik die pakken. Maar je moet ook realistisch blijven’’, zei Pisas.

Het tweede wapen dat in het oog sprong, was dat IJzendoorn de beschikking heeft over twee sterke spitsen. Rahim Abdul kreeg dit seizoen in eerste instantie de voorkeur door zijn scoringsdrift, maar zondag klopte Mike Bekooij met een getergde invalbeurt weer op de deur. De Leidse spits zorgde met een paar knappe acties in korte tijd voor veel gevaar, maar kopte zijn grootste kans net te grillig naast. ,,Dat was niet de enige kans die we vandaag hadden moeten maken. Maar ik heb in de punt inderdaad een luxeprobleem’’, aldus IJzendoorn.

Ook achterin heeft het Boshuizen van dit seizoen iets in positieve zin veranderd. Linksback Sjoerd Winkelman is centrumverdediger geworden en voor Michael Owel geldt het omgekeerde. Ook die omzetting maakt de Leidenaars sterker. Winkelman is kalm en kan op de juiste momenten doordekken. Owel beschikt over het loopvermogen en de voorzet om als back aanvallend meer te doen. IJzendoorn: ,,De verdediging staat zo beter. Het is zuur dat de enige aanval van Zwervers na rust er nota bene met een omhaal ingaat. Maar goed, dat hebben we voor dit seizoen dan ook weer gehad.’’

FC Boshuizen: Hendriks, Boutachekourt, Neuteboom, Winkelman, Owel, Safi, Van Gils, Sinteur (82. Ortega), Adsalmis, Abdul (70. Bekooij), Pisas.

Meer nieuws uit Sport Regionaal