Korballers Pernix blijven ongeslagen op kop

Michel van Gent
Korfbal

TOP/SolarCompleet sloot met een 23-20 zege op DVO als eerste regioclub de eerste veldhelft al af.

De ereklasser uit Sassenheim viel regelmatig dynamisch aan. TOP kon door een sterke afvang veelvuldig schieten en stond bij rust met 11-10 voor. Celeste Split (2), Jet Hendriks, Paul Anholts, Nick Pikaar en invaller Thomas Tiggelman bouwden na 13-14 een 19-15 voorsprong op, die bekwaam werd verdedigd.

Tempo behaalde in de hoofdklasse een 19-25 overwinning bij SCO. De formatie van Wouter Blok miste Edwin van der Weijde (rugblessure) en raakte na achttien minuten ook Rosanne Wolvers kwijt met een schouderblessure. Dat werd goed opgevangen: Elma Schreuder (7) en Tom Steenbeek (5) tekenden voor zowat de helft van de productie en ook invallers Stijn Eijlers (3) en Hannah Klijn (2) schoten raak.

Fiks kwam fysieke kracht en schot tekort bij Swift (M) en verloor dan ook met 23-18. De Oegstgeestenaren herstelden zich nog wel na 5-0 met 11-11 en 12-12, maar raakten na 14-13 in zes minuten definitief achter (19-13). Alleen de mannen waren trefzeker, blijkens doelpunten van Mart Hortensius (7), Jan Anholts, Roy Vreeken (4) en Kevin Vreeken (2).

Pernix versterkte de ongeslagen koppositie in de overgangsklasse met een 18-22 zege op KVA. Coach Elmer Coevert zag zijn tactiek tegen zijn eigen club met name tussen 8-11 (rust) en 13-21 optimaal renderen. Anoek Braam (6), Sven van Baggum en Joost Kuipers (4) scoorden flink, terwijl Cas Lepelaar de vijandelijke hoofdaanvaller goed verdedigde.

Velocitas leek lang op weg tegen BEP de eerste punten te pakken, maar verloor toch met 19-21. De Leiderdorpers dicteerden vanaf 3-0 tot 19-17 het scoreverloop om in de laatste zes minuten stil te vallen. Ivar van Driel (5), Tom Glasbeek en Nick van der Zee (3) hadden voor de fatale slotfase wel flink gescoord.

Eersteklasser Sporting Trigon hield hekkensluiter Refleks lang achter zich, maar ging in de slotfase onderuit: 20-22. Robin van Eijk (5) en Marc Meulenbeld (4) waren topscorers en Janwillem van der Gugten viel uit met een enkelblessure.

Tweedeklasser KZ Danaïden raakte bij koploper ALO van 4-3 in acht minuten 10-3 achter en kon niet meer terugkomen: 22-14. Joey van Oevern maakte drie goals en ook invallers Mandy van Vliet en Jasper van Kouwen troffen eenmaal doel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.